zaloguj się zarejestruj się
Strona główna>Dom i ogród>Wędzenie>Zrębki wędzarnicze

Zrębki wędzarnicze Buk z ziołami czosnek imbir Mocne Wrażenia 100g Biowin 780903

Zrębki wędzarnicze Buk z ziołami czosnek imbir Mocne Wrażenia 100g Biowin 780903
Cena netto: 10,56 zł
Cena brutto: 12,99 zł
Dostawa już od: 10,49 zł
Producent/Wydawca: Biowin
Dostępność: Dostępny na magazynie
Oceń produkt:
( ocena: 0 ) Sprawdź opinie klientów
Ilość:
Dodaj do koszyka Zapytaj o produktNapisz opinię

Opis:

    100 g zrębek bukowych z dodatkiem czosnku i imbiru, a ponadto papryki, rozmarynu, pietruszki, imbiru, szczypiorku, soli, dekstrozy i oleju roślinnego. Idealne do wędzenia i grillowania jagnięciny, wieprzowiny i drobiu.

    Produkt pochodzi z polskiej dystrybucji

    Dominująca nuta czosnkowo-imbirowa sprawia, że zrębki nadają potrawom intensywny, wyrazisty smak. Połączenie aromatu zrębek i ziół intensyfikuje kulinarne doznania, a przy tym jest wygodnym, praktycznym rozwiązaniem, dedykowanym wszystkim miłośnikom prawdziwej sztuki wędzarniczej oraz mistrzom grillowania. Nastaw się na naprawdę pyszne i mocne wrażenia - najlepiej w ulubionym towarzystwie.

    Masa netto: 100 g

    Domowe wędzone udka z kurczaka

    Składniki:
  • 8 udek z kurczaka

    Składniki zalewy peklującej:
  • 8 g saletry potasowej
  • 2 duże łyżki soli
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • liście laurowe
  • 1 L wody

    Przepis:

    Z przegotowanej, ostudzonej wody oraz przypraw sporządź zalewę peklującą. Umieść w niej udka i pozostaw w lodówce na 24 godziny. Po tym czasie udka wyjmij z zalewy i pozostaw do obsuszenia na 1 godzinę. W tym czasie przygotuj wędzarnię. Wsyp do niej zrębki wędzarnicze z czosnkiem i imbirem MOCNE WRAŻENIA, które nadadzą mięsu odpowiedni aromat i kolor. Zrębki, delikatnie zroszone wodą, umieść w aluminiowym pojemniku. Udka wędź na gorąco przez 2 godziny, w temperaturze 70-80°C.

Opinie o produkcie

Liczba odsłon: 654

Płatności obsługuje:
Certyfikaty: