zaloguj się zarejestruj się
Strona główna>Dom i ogród>Wędliniarstwo>Zioła i przyprawy

Poklosól z ziołami 67g do peklowania mięs Biowin 410012

Poklosól z ziołami 67g do peklowania mięs Biowin 410012
Cena netto: 2,43 zł
Cena brutto: 2,99 zł
Dostawa już od: 10,49 zł
Producent/Wydawca: Biowin
Dostępność: Dostępny na magazynie
Oceń produkt:
( ocena: 0 ) Sprawdź opinie klientów
Ilość:
Dodaj do koszyka Zapytaj o produktNapisz opinię

Opis:

    Pekla - peklosól z ziołami służy do produkcji zalewy solankowej, peklowania, nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Dzięki peklowaniu nasze mięso pozostanie apetycznie różowe, a zawarte w mieszance zioła zapewnią doskonały smak.

    Produkt pochodzi od polskiego producenta.


    Przepis na peklowanie na mokro 2 kg mięsa:

    Zawartość opakowania wsyp do 1L wody i zagotuj. 2 kg mięsa umieść w dość ciasnym pojemniku (kamionce lub beczce do peklowania) i zalej po wystudzeniu przygotowaną solanką peklującą. Opcjonalnie do peklowania dorzuć 1-2 pokrojone ząbki czosnku. Pekluj w temperaturze 4-6 przez okres 7-14 dni, obracając co dwa dni. Mięso nadaje się do gotowania, wędzenia, pieczenia lub grillowania.

    50% mniej nitrytu (azotynów) niż w tradycyjnej peklosoli!!!

    Składniki: chlorek sodu (NaCl), zioła (owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek), azotan potasu (E252), azotyn sodu (E250), substancja antyzbrylająca (E504ii). Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Waga netto: 67g.

Opinie o produkcie

Liczba odsłon: 511

Produkty powiązane
Płatności obsługuje:
Certyfikaty: