zaloguj się zarejestruj się
Strona główna>AGD>Gotowanie>Kombiwary

Camry CR6305 Kombiwar halogenowy 1300W

Camry CR6305 Kombiwar halogenowy 1300W
Cena netto: 134,14 zł
Cena brutto: 164,99 zł
Dostawa już od: 10,49 zł
Producent/Wydawca: Camry
Dostępność: Realizujemy w ciągu 2-3 dni
Oceń produkt:
( ocena: 0 ) Sprawdź opinie klientów
Ilość:
Dodaj do koszyka Zapytaj o produktNapisz opinię

Opis:

    Kombiwar o pojemności 12 l i mocy 1300 W. Pozwala przygotować wykwintne dania dla całej rodziny. Przezroczysta misa ze szkła żaroodpornego pozwala na obserwowanie przygotowywanego posiłku. Dzięki pierścieniowi zwiększającemu pojemność potrawa może być jeszcze większa. Kombiwar wyposażono w zegar mechaniczny, regulację temperatury i wyłącznik bezpieczeństwa. Piec można na dwóch rusztach o różnej wysokości. Wygodę zapewniają nienagrzewające się uchwyty, dołączone do zestawu szczypce, oraz praktyczny stojak na pokrywę. Kabel zasilania można odłączyć, co uniemożliwia włączenie kombiwaru małym dzieciom i ułatwia przechowywanie urządzenia.

    Produkt pochodzi z polskiej dystrybucji, posiada polską instrukcję
    i 24 miesięczną gwarancję producenta.


    Camry CR6305 Kombiwar halogenowy 1300W

    • Pojemność 12,0 L

    • Misa ze szkła żaroodpornego

    • Regulacja temperatury

    • Zegar mechaniczny

    • Wyłącznik bezpieczeństwa

    • Odłączany przewód zasilający

    • W zestawie ruszt niski i wysoki, pierścień zwiększający pojemność, szczypce, stojak do pokrywy


    Zobacz film prezentujący produkt



    Jak działa kombiwar?

    Główne części składowe kombiwaru to szklany pojemnik i pokrywa, w której umieszczone są halogenowa grzałka i wentylator. Grzałka przetwarza energię elektryczną na ciepło, a wentylator rozprzestrzenia gorący strumień powietrza, dzięki czemu wewnątrz pojemnika tworzy się tak zwany termoobieg. Okrągły kształt i szczelność kombiwaru umożliwiają równomierne przemieszczanie się powietrza, dzięki czemu składniki są poddawane efektywnej obróbce termicznej. Przyrządzone potrawy zachowują naturalny smak i wartości odżywcze.

    Nowoczesna technologia

    Wszystko to możliwe jest dzięki halogenowemu elementowi grzejnemu i wewnętrznemu wentylatorowi, który tworzy powiew gorącego powietrza w misie ze szkła żaroodpornego. Cyrkulując, powietrze szybko i równomiernie ogrzewa całą zawartość Twoich potraw. W ten sposób Kombiwar CR 6305 łączy w sobie zalety kuchenki mikrofalowej i piekarnika elektrycznego z termoobiegiem, z tą różnicą, że nie napromieniowuje jedzenia i jest znacznie bardziej energooszczędny od dużych piekarników.

    Przyrządź, na co masz ochotę

    Skorzystaj z misy o pojemności 12l, by przygotować posiłek dla całej rodziny. Do naprawdę dużych obiadów możesz jeszcze dodatkowo powiększyć misę o kolejne kilka litrów za pomocą specjalnego pierścienia. W środku misy możesz umieścić niski lub wysoki ruszt, na których ułożysz składniki przeznaczone na obiad. W zestawie dołączone są specjalne szczypce, pozwalające zrobić to wygodnie.

    Z dbałością o komfort i bezpieczeństwo

    Wbudowany zegar pozwala łatwo regulować temperaturę oraz czas działania. Po określonym czasie urządzenie automatycznie się wyłączy, więc nie musisz się przejmować, że coś się przypali, kiedy akurat zajmiesz się czymś innym. Dla bezpieczeństwa model CR 6305 zapobiega uruchomieniu przy nieprawidłowo założonej pokrywie. Dodatkowo, po zdjęciu pokrywy, możesz ją odłożyć na specjalnie przeznaczony do tego stojak.

    Funkcje kombiwaru


    • Rozmrażanie - kombiwar, dzięki termoobiegowi, potrafi równomiernie rozmrażać produkty żywnościowe. Wystarczy ustawić temperaturę na około 30st.C-40st.C i co 5 minut sprawdzać stan rozmrożenia. Szklany, przezroczysty pojemnik ułatwia kontrolowanie tego procesu.
    • Jeśli zamierzasz nie tylko rozmrażać, ale też piec zamrożone potrawy, ustaw temperaturę na niższą o około 20st.C od tej, która zalecana jest na opakowaniu. Czas pieczenia skróć o około 40-50%.
    • Podgrzewanie - podobnie jak w mikrofalówce, w kombiwarze możesz podgrzać wcześniej przygotowane potrawy. Do podgrzewania nie musisz używać tłuszczu. Wystarczy ustawić temperaturę ok. 50 st.C i co kilka minut zerkać na składniki, żeby zapobiec ich przypaleniu.
    • Gotowanie na parze - czyli to, co łączy kombiwar z popularnymi parowarami. Żeby utworzyć parę, należy wlać na dno pojemnika trochę wody i ułożyć składniki na ruszcie. Jeśli chcesz przygotować w kombiwarze całą potrawę i zależy Ci na tym, żeby warzywa były gotowane na parze, a mięso grillowane, owiń warzywa w aluminiową folię do pieczenia.
    • Pieczenie - podobnie jak w piekarniku, w niewielkim kombiwarze można piec ciasta, mięso i inne składniki. Pieczenie nie wymaga użycia tłuszczu, a krótsza obróbka termiczna pozwala na zachowanie soczystości i naturalnego smaku potraw. Składniki układa się na specjalnej tacce (w przypadku ciasta umieszcza się w formie), nastawia się odpowiednią temperaturę i czas pracy urządzenia. Informacje o tym, jak długo piec poszczególne składniki znajdują się w instrukcji obsługi.
    • Grillowanie - do każdego modelu kombiwaru dołączany jest specjalny ruszt służący do grillowania. Przyrządzisz na nim smaczne, soczyste steki i aromatyczne ryby (należy owinąć je w aluminiową folię).
    • Smażenie - w kombiwarze, który kojarzy się przede wszystkim ze zdrowym gotowaniem bez użycia tłuszczu, można też smażyć . W tym celu wystarczy namoczyć składniki (np. frytki) w oleju albo oliwie przed włożeniem do pojemnika.


    • Kombiwar umożliwia przyrządzanie jedzenia prawie wszystkimi metodami. Nadaje się również do gotowania jaj (na miękko i twardo), robienia grzanek (mają chrupiącą skórkę), odświeżania pieczywa (wystarczy przed włożeniem do kombiwaru namoczyć je w wodzie).

      Moc i zużycie energii


      Kombiwar posiada moc około 1300W. Jeśli zestawi się go z mocą piekarników elektrycznych już na pierwszy rzut oka jest to znacząca różnica w zużyciu energii.

      Tajemnica efektywności pracy kombiwaru tkwi w jego budowie, czyli niewielkich gabarytach, szczelności i okrągłym kształcie. Dzięki temu ciepłe powietrze generowane za pomocą halogenowej lampy, krąży szybciej i działa skuteczniej.

      Poza tym, obróbka termiczna w kombiwarze, w zależności od przyrządzanych składników, zajmuje, w zależności od potrawy, średnio o 20-50% mniej czasu niż w piekarniku, co pozwala zaoszczędzić na czasie i energii:

      Rodzaj produktu Średni czas przyrządzania w piekarniku elektrycznym Średni czas przyrządzania w kombiwarze
      kurczak (cały) 55-70 minut 40-50 minut
      ciasto ? babka 55-60 minut 20-30 minut
      ryba (cała, w alufolii) 10-15 minut 7-10 minut
      mrożona pizza 10-20 minut 9 minut


      Dane techniczne:

    • Zasilanie: 230V 50Hz
    • Moc: 1300W
    • Wymiary urządzenia: wysokość 335mm, szerkość z uchwytami 410mm
    • Wymiary misy: średnica 333mm, głębokość 165mm

Opinie o produkcie

Liczba odsłon: 710

Płatności obsługuje:
Certyfikaty: