zaloguj się zarejestruj się
Strona główna>Dom i ogród>Wędzenie>Zrębki wędzarnicze

Biowin Zrębki do wędzenia i grillowania wieprzowiny 650g

Biowin Zrębki do wędzenia i grillowania wieprzowiny 650g
Cena netto: 6,50 zł
Cena brutto: 7,99 zł
Dostawa już od: 10,49 zł
Producent/Wydawca: Biowin
Dostępność: Dostępny na magazynie
Oceń produkt:
( ocena: 0 ) Sprawdź opinie klientów
Ilość:
Dodaj do koszyka Zapytaj o produktNapisz opinię

Opis:

    Kluczowym elementem procesu wędzenia jest dym uzyskany ze spalania drewna (w formie zrębków) z drzew liściastych. W zależności od produktu przeznaczonego do wędzenia czy grillowania należy wybrać odpowiedni rodzaj zrębków. Najlepsze efekty uzyskuje się, wykorzystując mieszane zrębki. Jeśli zastanawiałeś się jakich zrębków najlepiej użyć do wędzenia czy grillowania wieprzowiny, dłużej już nie musisz. Przygotowaliśmy dla Ciebie specjalnie dobraną kompozycję zrębków, która sprawi, że Twoje wędzone czy grillowane szynki, boczki, karczki, polędwiczki itp. zyskają niepowtarzalny smak, aromat oraz piękny, brązowozłocisty kolor. Zrębki wydzielają optymalną ilość dymu (m.in. dzięki odpowiednio niskiej zawartości wody – poniżej 11%). Zrębki są dedykowane przede wszystkim do wieprzowiny, ale sprawdzą się także do przygotowania wołowiny czy baraniny.

    Produkt pochodzi z polskiej dystrybucji.

    Biowin 780208 Zrębki do wędzenia wieprzowiny

    • Do wędzenie i grillowania - zrębki świetnie sprawdzą się zarówno w balkonowych, jak i ogrodowych wędzarniach, z powodzeniem użyjesz ich również, przygotowując mięso na grillu.

    • Idealna kompozycja do wieprzowiny - specjalnie dobrana mieszanka zrębków wydobywa z szynek, boczków i innych części wieprzowiny to, co najlepsze, nadając im smak, aromat i kolor.

    • Do generatorów dymu - uniwersalna wielkość zrębków sprawia, że z powodzeniem wykorzystać możesz je w generatorach dymu, umożliwiających między innymi wędzenie na zimno.

    • 100% naturalnego drewna bukowo olchowego - zrębki są wolne od związków impregnujących i konserwujących, nie zawierają frakcji pylących. Są bezpieczne dla zdrowia.

    Sposób użycia:

    Wędzenie: w zależności od rodzaju wędzarni, jaką dysponujesz, umieść zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu, albo też wokół żarzącego się paleniska lub przy grzałce – nie umieszczaj ich bezpośrednio na źródle ciepła, gdyż natychmiast ulegną spaleniu.​

    Grillowanie: wokół żarzącego się węgla drzewnego ułóż dwucentymetrową warstwę zrębków – nie umieszczaj ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill przykryj pokrywą od razu po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania – od 10 do 30 minut (zależnie od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).

    Wędzenie / grillowanie z generatorem dymu: użyj zrębków zgodnie z instrukcją dołączoną do generatora.

    Dozowanie: Ilość zrębków, jaką należy użyć, zależy od tego, jaki efekt chcesz osiągnąć i od typu, a zwłaszcza wielkości Twojej wędzarni, grilla czy generatora dymu.

    Składniki: zrębki z drzew liściastych - buk i olcha.

Opinie o produkcie

Liczba odsłon: 63

Płatności obsługuje:
Certyfikaty: