Zrębki stosowane są do wędzenia wszystkich rodzajów mięs i ryb. Kolor jaki uzyskamy w procesie wędzenia to od ciemno-złotego (słomkowego) do brązowego.
Pochodzą z naturalnego drewna olchowego z terenów ekologicznie czystych. Wolne od związków impregnujących i konserwujących. Nie zawierają frakcji pylących. Charakteryzują się optymalną zawartością wody – poniżej 11%.
Sposób użycia:
Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwu centymetrową warstwę zrębków - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie.
Czas grillowania od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół żarzącego się paleniska nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Dozowanie: 20 - 40 ml / kg mięsa.
Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Opinie o produkcie
Liczba odsłon: 227
Pytanie o produkt Biowin Zrębki do wędzenia i grillowania 100% Olcha 650g
Napisz opinię o Biowin Zrębki do wędzenia i grillowania 100% Olcha 650g