zaloguj się zarejestruj się
Strona główna>Dom i ogród>Wino/piwo/destylaty>Winiarstwo

Klarowin Turbo Profesjonalny zestaw do klarowania win białych i czerwonych Biowin 401610

Klarowin Turbo Profesjonalny zestaw do klarowania win białych i czerwonych Biowin 401610
Cena netto: 9,75 zł
Cena brutto: 11,99 zł
Dostawa już od: 10,49 zł
Producent/Wydawca: Biowin
Dostępność: Dostępny na magazynie
Oceń produkt:
( ocena: 0 ) Sprawdź opinie klientów
Ilość:
Dodaj do koszyka Zapytaj o produktNapisz opinię

Opis:

    Profesjonalny zestaw do klarowania WIN białych i czerwonych, SOKÓW i ZACIERÓW (Zol krzemionkowy 35ml + Żelatyna 7g). Wyjątkowo skuteczny i szybko działający – w 24h.

    Pojemność opakowania 35ml. Porcja wystarcza na 50 L płynu! Zol umieszczono w buteleczce z podziałką, co pozwala na jego dozowanie w zależności od ilości klarowanego trunku.


    Produkt pochodzi z polskiej dystrybucji


    Sposób użycia:

    Zol dodaje się do wina zawsze przed żelatyną.
    1.Wino po zakończeniu fermentacji i zlaniu znad osadu drożdży delikatnie wymieszać celem usunięcia resztek gazu.
    2.Do wina dodać zol krzemionkowy w ilości 7ml na 10l wina i dokładnie wymieszać.
    3.Następnie dodać żelatynę rozpuszczoną uprzednio w 50ml ciepłej wody. Dawka żelatyny: 1,4g (pół łyżeczki od herbaty) na 10l wina. Całość wymieszać.
    4.Klarowane wino pozostawić w temp. 15-20°C na 24 godziny.
    5.Po pełnym wyklarowaniu wino zlać znad osadu.

    Zarówno zol krzemionkowy jak i kwaśna żelatyna posiadają odpowiednie certyfikaty dopuszczające ich stosowanie w przemyśle spożywczym.

Opinie o produkcie

Liczba odsłon: 1131

Produkty powiązane
Płatności obsługuje:
Certyfikaty: