zaloguj się zarejestruj się
Strona główna>Dom i ogród>Wino/piwo/destylaty>Piwowarstwo>Piwa dla zaawansowanych

Coopers Ginger Koncentrat do wyrobu piwa domowego 0,98kg 407250

Coopers Ginger Koncentrat do wyrobu piwa domowego 0,98kg 407250
Cena netto: 48,77 zł
Cena brutto: 59,99 zł
Dostawa już od: 10,49 zł
Producent/Wydawca: Biowin
Dostępność: Realizujemy w ciągu 2-3 dni
Oceń produkt:
( ocena: 0 ) Sprawdź opinie klientów
Ilość:
Dodaj do koszyka Zapytaj o produktNapisz opinię

Opis:

    Tradycyjne piwo imbirowe z nutą przypraw i piękną, białą, długo utrzymującą się pianą, wyrazisty smak zaspokoi najgłębsze pragnienia.

    Produkt pochodzi z polskiej dystrybucji, posiada polską instrukcję.

    Produkt australijskiej firmy Coopers służący do przygotowania ok,17-20 l piwa. Puszka zawiera 980 g hermetycznie zamkniętego słodu chmielonego, bez dodatku konserwantów oraz torebeczkę drożdży piwowarskich (dołączoną pod przykryciem). Maksymalne stężenie alkoholu, jakie możemy uzyskać w piwie to ok4 %. Możliwe jest otrzymanie piwa bezalkoholowego.

    Sposób przygotowania piwa alkoholowego:

    Zawartość puszki rozpuścić w pojemniku fermentacyjnym z 2 litrami gorącej wody ( nie wrzącej ) oraz 1 kg cukru nierafinowanego. Dodać 17 litrów chłodnej wody i dokładnie całość wymieszać, wsypując drożdże piwowarskie, zamykając pojemnik fermentacyjny. Całość należy poddać fermentacji w temperaturze od21 st do 27 st przez ok 6-10 dni. Po tym czasie należy sprawdzić gęstość roztworu, cukromierzem. Jeśli gęstość wynosi ok 1-2 Blg rozlewamy roztwór do butelek, dodając do każdej na 0,5 litra – 4 g cukru i kapslujemy. Piwo należy przechowywać przez pierwsze kilka dnie w temperaturze pokojowej, następnie przenieś do temperatury max 18 st, na min 2-3 tygodnie. Przed podaniem schłodzić.

    Sposób przygotowania piwa bezalkoholowego:

    Zawartość puszki rozpuścić w pojemniku fermentacyjnym z 2 litrami gorącej wody ( nie wrzącej ). Dodać 17 litrów chłodnej wody i dokładnie całość wymieszać, wsypując drożdże piwowarskie, zamykając pojemnik fermentacyjny, pozostawiając całość na 2-3 godziny. Następnie ponownie wymieszać nastaw i pozostawić na 2-3 godziny. Po tym czasie zlać do butelek dodając do każdej 4 g cukru na 0,5 litra. Tak przygotowany napój odstawić do temperatury ok 18 st.

    Jeśli ktoś preferuje delikatniejszy łagodniejszy smak imbiru, polecamy dodatek koncentratu np.: lager lub mexican. W tym przypadku możemy otrzymać w sumie nawet 35-40 litrów piwa. Należy pamiętać aby zwiększyć również dodatek glukozy lub ekstraktu słodowego podczas pierwszej fermentacji.

Opinie o produkcie

Liczba odsłon: 207

Produkty powiązane
Płatności obsługuje:
Certyfikaty: